Icon Itaxaties Rgb Beige

Register Makelaar | Register Taxateur

Register Makelaar | Register Taxateur

Vorige slide
Volgende slide

Waarom bezichtigen met een aankoopmakelaar?

Bezichtigen Met Een Aankoopmakelaar

Heb je een huis op het oog en een bezichtiging gepland? Dan kun je ervoor kiezen om met of zonder aankoopmakelaar te gaan. Wanneer je Itaxaties meeneemt, profiteer je van een aantal voordelen. Wij weten namelijk precies welke vragen je moet stellen, waar je op moet letten en nog een aantal nuttige zaken waar je zelf niet meteen aan denkt.

Het is wel zo fijn om iemand aan je zijde te hebben met:

  • Kennis van de markt
  • Bouwkundig inzicht
  • Een neutrale blik

Wil je meer weten? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met je op.

1) Goede voorbereiding

Met een aankoopmakelaar ga je goed voorbereid naar de bezichtiging. Samen bespreken we het huis waarin je geïnteresseerd bent, zodat ik alvast kan kijken of er zaken zijn die aandacht nodig hebben. Hierdoor weet je beter wat je kunt verwachten en waar je tijdens de bezichtiging op moet letten.

2) Onderzoeksplicht

Tijdens de bezichtiging heb jij een onderzoeksplicht. Dit betekent dat jij als potentieel koper de staat van de woning moet onderzoeken. Door Itaxaties in te schakelen, kun je deze plicht overlaten aan een deskundige die precies weet waar hij naar moet vragen en op moet letten.

3) Kennis van de markt

Een aankoopmakelaar weet precies wat er speelt op de huidige woningmarkt. Hierdoor weet ik ook wat er gebeurt bij vergelijkbare huizen in de buurt. Zo kun je beter vergelijken en een weloverwogen keuze maken. Daarnaast kan ik onderzoek doen naar de bestemmingsplannen van de wijk en andere relevante zaken over het huis. Dit bespaart jou veel tijd.

4) Bouwkundige zaken

Hoewel ik geen bouwkundige ben, heb ik wel meer zicht op de bouwkundige staat van de woning dan jij. Dit kan jou flink wat tijd of vervelende verrassingen besparen. Zo kunnen we tijdens de bezichtiging bijvoorbeeld al zien of er rotte plekken in het houtwerk zitten. Ik kan je advies geven over het laten onderzoeken van bouwkundige gebreken en vragen beantwoorden over mogelijke aanpassingen aan het huis.

5) Neutrale blik

Misschien denk jij jouw droomhuis te hebben gevonden. Je ziet het al helemaal zitten en kijkt daardoor met een minder kritische blik naar het huis. Als aankoopmakelaar ben ik niet emotioneel betrokken bij het aankoopproces en werp ik een neutrale blik op het huis. Hierdoor voorkom je dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet en mogelijk een miskoop doet.

Een aankoopmakelaar meenemen naar de bezichtiging betekent dus dat je zekerder kunt zijn van je zaak. Als leek ben je waarschijnlijk niet dagelijks bezig met makelaardij. Daarom is het prettig als een deskundige je kan wijzen op bepaalde zaken om rekening mee te houden. Ben jij op zoek naar een aankoopmakelaar? Neem dan contact met ons op!

Deel deze Post: