Icon Itaxaties Rgb Beige

Register Makelaar | Register Taxateur

Register Makelaar | Register Taxateur

Vorige slide
Volgende slide

Taxaties

Wanneer moet een woning getaxeerd worden?
De financiering van een aangekochte woning, het oversluiten van een bestaande hypotheek of het verhogen van uw bestaande hypotheek ten behoeve van een verbouwing of verbetering van uw woning.  De taxatie voor financiering, oversluiten of verhogen hypotheek, zijn allemaal uitgangspunten waarbij een gevalideerd rapport (NWWI) een vereiste is.

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en een taxatie?
Een waardebepaling is een verkoopadvies. Bent u van plan om uw woning te verkopen? Kies dan voor een verkoopadvies. Een makelaar komt bij u langs om u te informeren over de werkwijze en geeft een schatting van de mogelijke opbrengst van uw woning. Dit is geen officieel document.

Bij een taxatie is het doel anders. U kunt bijvoorbeeld een taxatie nodig hebben voor een financiering bij aankoop van een woning. Ook kan de notaris u vragen om een taxatierapport bij een boedelscheiding.

Welke soorten taxaties zijn er?

 • Bij het aankopen van een huis.
  Als u een nieuwe woning koopt en u wilt hiervoor een hypotheek afsluiten, is een NWWI-gevalideerd taxatierapport nodig.
  Ook als u een overbruggingshypotheek afsluit omdat u nu ook een koopwoning heeft, moet in veel gevallen de huidige woning voor de bank getaxeerd worden.
 • Bij het financieren van een verbouwing.
  Gaat u verbouwen of verduurzamen en wilt u deze verbouwing (gedeeltelijk) meefinancieren?
  We kunnen dan een taxatie voor en na verbouwing voor u verzorgen.
 • Bij het oversluiten van de hypotheek.
  Bij het oversluiten van de hypotheek vraagt de bank vrijwel altijd om een NWWI-gevalideerd taxatierapport.
 • Hypotheek maandlast verlagen?
  Heeft u een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie? Dan kunnen uw maandlasten mogelijk omlaag zonder dat u de hypotheek oversluit.
  Banken werken namelijk met een risico-opslag, die wordt verminderd zodra de woningwaarde-verhouding verandert. Dit komt omdat de bank minder risico loopt naarmate de openstaande schuld lager wordt ten opzichte van de woningwaarde.
  Informeer dus bij de bank waar de hypotheek loopt, welke tariefklassen zij hebben. Kan de rente omlaag? Neem dan contact met ons op voor een taxatie, dit heeft u meestal binnen 1-2 jaar terugverdiend.
 • Bij een relatiebreuk / scheiding.
  In het geval van een echtscheiding, kan het soms nodig zijn om de waarde van de woning te laten vaststellen in een NWWI-gevalideerd rapport, ook als er sprake is van ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid.

Tarieven
Elke woning is anders en dus ook de tijd die aan de taxatie wordt besteed. Onze tarieven worden daarom gebaseerd op het woningtype en het type taxatie.

Al onze tarieven zijn scherp, dat kunnen we u verzekeren.
Neem gerust contact op voor meer informatie. 

Gekwalificeerd
Itaxaties is ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT)Vastgoedcert gecertificeerd, aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en lid van de vereniging voor makelaars en taxateurs: VBO.

Een Register-Taxateur:

 • Heeft voldoende kennis in huis;
  Om toegelaten te worden tot het kwaliteitsregister, heeft een taxateur voldoende basiskennis nodig.
  NRVT controleert of een kandidaat de vereiste opleidingen heeft gevolgd.
 • Blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen;
  De vastgoedmarkt is altijd in beweging. Om ingeschreven te blijven in het Register, moet de taxateur ieder jaar voldoende punten behalen voor educatie. Bijvoorbeeld door het volgen van cursussen en trainingen en het bijwonen van congressen.
 • Is integer, objectief en onafhankelijk;
  Een Register-Taxateur werkt volgens de gedrags- en beroepsregels die NRVT opgesteld heeft. NRVT controleert actief of de taxateur deze regels naleeft. Als er toch een geschil ontstaat, oordeelt een onafhankelijk tuchtcollege.

Ik wil een woningtaxatie

Vanaf €725
 • Geaccepteerd door alle banken
 • NWWI-gecertificeerd
 • Inclusief BTW en validatiekosten

Een woning aankopen

Vanaf €2450
 • Veel kennis voorkomende gebreken
 • Ontzorging tijdens het aankoopproces
 • Veel kennis van de lokale markt

Vrijblijvend advies

Bel of Mail
 • Direct vrijblijvend advies
 • Via Telefoon, Videobellen of Mail
 • Snelle reactie
Domenique Notenboom
2024-04-29
We zouden niet weten hoe het beter kan! Ilona is een hele vriendelijke, leuke en vakkundige vrouw. Ze heeft ons enorm geholpen met dingen regelen waar we zelf niet aan dachten en dankzij haar hoefden we niet enorm te overbieden op ons huis. We zijn dus ontzettend blij met haar!
Leon van Goch
2024-04-25
Fijne samenwerking en een snelle service. Aanrader!!!
MeghanW
2024-04-23
Itaxaties heeft recentelijk de door ons aangekochte woning getaxeerd. Ik heb mijn contact met Ilona als heel positief ervaren. Ilona reageert snel, heeft de taxatie op korte termijn uitgevoerd en het rapport had ze een dag na de taxatie al gereed.
Pleun Sluimer
2024-04-23
Hele fijne ervaring! Taxatie was snel geregeld,en ook prettig contact gehad met Ilona we raden haar zeker gaan.
Jens Davenne
2024-04-19
Tijdens mijn woningzoektocht in de Hoeksche Waard, ben ik op aanbeveling Ilona van Itaxaties op het spoor gekomen. Na ons eerste telefonische contact bleken de tarieven in eerste instantie wat aan de hoge kant maar de treffende persoonlijke en professionele manier waarop ik werd geholpen was, in tegenstelling tot alle andere taxateurs die ik tot op heden had gecontacteerd, buitengewoon. Ik heb daarom besloten om de taxatie door Itaxatie uit te laten voeren. En met succes ! Naar volle tevredenheid is Ilona gedurende het hele taxatie proces ons aanspreekpunt geweest. We zijn goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken en de communicatie was voorbeeldig. De te taxeren woning was overigens zeker geen standardgeval, maar desondanks hebben we in korte tijd het rapport mogen ontvangen, kortom uitstekend maatwerk.
Linda Groeneweg
2024-04-18
Ilona is een fijne vrouw die haar tijd neemt om de taxatie op te nemen. Wij lieten ons huis door haar taxeren ivm een verbouwing. Ze denkt mee met waar je de meeste slagen kunt halen om de waarde van je woning te verhogen. Ze bekijkt alles nauwkeurig. Ze is direct, open en eerlijk. Het rapport hadden we snel op de mail staan Ik zou haar zeker aanbevelen Bedankt Ilona voor de fijne taxatie!
Cherelle Lievaart
2024-04-15
Ilona kwam langs om ons huis te taxeren. De taxatie verliep soepel, zorgvuldig en snel. Ilona was vriendelijk, duidelijk en het voelde al snel vertrouwd. Ze houdt zich aan de afspraken en komt snel met resultaat. Het contact voelt persoonlijk! Je mag haar ook altijd nog bellen met vragen. Ik zal zeker Ilona nogmaals vragen mocht dit nodig zijn.
Joan de wit
2024-04-03
Ik heb Ilona ingeschakeld voor een taxatie van de aangekochte woning. Het contact met Ilona voelde erg fijn en vertrouwd. Ze werkt snel, komt haar afspraken na en beantwoord al je vragen. Een echte aanrader dus!
Marc Steen
2024-03-19
Goed uitgevoerde taxatie en netjes contact vanuit de taxateur. Zeker aan te raden.

Snel en deskundig jouw huis taxeren

Bij Itaxaties hebben we een diepgaande kennis van de Hoeksche Waard, Rotterdam en hun omgeving, dankzij onze jarenlange ervaring als makelaar en taxateur in deze regio.