Icon Itaxaties Rgb Beige

Register Makelaar | Register Taxateur

Register Makelaar | Register Taxateur

Vorige slide
Volgende slide

FAQ

Een taxatie is een schatting van de waarde van een woning, door een onafhankelijke taxateur. De taxateur maakt een taxatierapport voor u op met daarin de marktwaarde van de woning. In het taxatierapport legt hij zijn bevindingen vast en onderbouwt hij hoe hij tot die waarde is gekomen.
Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Het NWWI is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en geaccepteerd door het WEW. Het Waarborgfonds Eigen Woningen is de uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Inmiddels zijn ruim 4.650 NRVT geregistreerde taxateurs bij het NWWI aangesloten.
Een Register Taxateur is geregistreerd in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van de Register Taxateurs. Deze taxateurs werken conform de gedrags- en beroepsregels en internationale en Europese taxatiestandaarden. Kortom, met een Register Taxateur bent u verzekerd van een betrouwbare taxatie.
Een gevalideerd taxatierapport betekent dat een validatie-instituut, bijvoorbeeld het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), bekijkt of de taxateur en het taxatierapport aan alle strenge kwaliteitseisen voldoen. Een taxatie met validatie geeft je de garantie dat het taxatierapport wordt geaccepteerd door een geldverstrekker, als je een hypotheek wilt aanvragen.
Nee, de taxatiekosten kan je meestal niet meer meefinancieren in uw hypotheek. In de meeste gevallen zijn de kosten wel fiscaal aftrekbaar.
Zodra het taxatierapport gereed en gevalideerd is ontvang je een bericht en kan je eenvoudig betalen via IDeal. In overleg kan de betaling ook via de notaris bij het transport van de akte plaatsvinden.
Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist.  Valideren betekent in deze dat wordt gecontroleerd of de taxateur én de taxatierapporten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen zoals deze door het NRVT zijn voorgeschreven aangevuld met eisen van NHG in het kader van onafhankelijkheid en objectiviteit. Alle geldverstrekkers eisen een gevalideerd taxatierapport.
Het aanvragen van een taxatie kan verschillende redenen hebben. Je kan een taxatie nodig hebben wanneer je een woning wil verkopen. Je wil bijvoorbeeld zeker weten dat je de woning voor een goede prijs in de markt zet. Je kan ook een taxatie nodig hebben wanneer je een woning wil kopen. Deze taxatie kan je dan laten doen om de woningwaarde te controleren of om beter te kunnen onderhandelen. Bij het aanvragen, oversluiten of verhogen van een hypotheek zal de bank tevens om een taxatie vragen. Zo weet de bank wat de woning waard is en wordt de hoogte van de hypotheek bepaald.
Meestal is de waardevermeerdering niet gelijk aan de verbouwingskosten. Niet alle verbouwingen zorgen namelijk voor een (veel) hogere marktwaarde. Het hangt van verschillende factoren af zoals de huidige staat van de woning, het soort verbouwing en de courantheid en kwaliteit van de verbouwing. Zelfs een nieuwe keuken hoeft niet altijd voor een waardevermeerdering te zorgen. 
Een gevalideerd taxatierapport is 6 maanden geldig. Als deze termijn is verlopen en de geldverstrekker vraagt om een (nieuw) taxatierapport, dan dient de taxateur een volledig nieuw rapport op te stellen.
Het geschatte bedrag waartegen een woning tussen een bereidwillige koper en een bereidwillige verkoper na behoorlijke marketing in een zakelijke transactie zou worden overgedragen op de taxatiedatum, waarbij de partijen met kennis van zaken, prudent en niet onder dwang zouden hebben gehandeld.
De taxateur weet niet direct bij de opname de waarde van de woning. De waarde van de woning dient berekend te worden na onderzoek te hebben gedaan naar gerealiseerde transacties van soortgelijke woningen, alsmede onderzoek naar o.a. de bestemming, bodemgesteldheid en de  kadastrale gegevens.

Nadat wij de opname van de woning hebben gedaan beschik je doorgaans binnen drie werkdagen over het taxatierapport, mits wij van derden ook alle documenten aangeleverd hebben gekregen, die wij nodig hebben om het rapport te kunnen uitwerken (bijvoorbeeld gegevens van een Vereniging van Eigenaars of een verbouwingsspecificatie)

Ik wil een woningtaxatie

Vanaf €725
  • Geaccepteerd door alle banken
  • NWWI-gecertificeerd
  • Inclusief BTW en validatiekosten

Een woning aankopen

Vanaf €2450
  • Veel kennis voorkomende gebreken
  • Ontzorging tijdens het aankoopproces
  • Veel kennis van de lokale markt

Vrijblijvend advies

Bel of Mail
  • Direct vrijblijvend advies
  • Via Telefoon, Videobellen of Mail
  • Snelle reactie
Domenique Notenboom
2024-04-29
We zouden niet weten hoe het beter kan! Ilona is een hele vriendelijke, leuke en vakkundige vrouw. Ze heeft ons enorm geholpen met dingen regelen waar we zelf niet aan dachten en dankzij haar hoefden we niet enorm te overbieden op ons huis. We zijn dus ontzettend blij met haar!
Leon van Goch
2024-04-25
Fijne samenwerking en een snelle service. Aanrader!!!
MeghanW
2024-04-23
Itaxaties heeft recentelijk de door ons aangekochte woning getaxeerd. Ik heb mijn contact met Ilona als heel positief ervaren. Ilona reageert snel, heeft de taxatie op korte termijn uitgevoerd en het rapport had ze een dag na de taxatie al gereed.
Pleun Sluimer
2024-04-23
Hele fijne ervaring! Taxatie was snel geregeld,en ook prettig contact gehad met Ilona we raden haar zeker gaan.
Jens Davenne
2024-04-19
Tijdens mijn woningzoektocht in de Hoeksche Waard, ben ik op aanbeveling Ilona van Itaxaties op het spoor gekomen. Na ons eerste telefonische contact bleken de tarieven in eerste instantie wat aan de hoge kant maar de treffende persoonlijke en professionele manier waarop ik werd geholpen was, in tegenstelling tot alle andere taxateurs die ik tot op heden had gecontacteerd, buitengewoon. Ik heb daarom besloten om de taxatie door Itaxatie uit te laten voeren. En met succes ! Naar volle tevredenheid is Ilona gedurende het hele taxatie proces ons aanspreekpunt geweest. We zijn goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken en de communicatie was voorbeeldig. De te taxeren woning was overigens zeker geen standardgeval, maar desondanks hebben we in korte tijd het rapport mogen ontvangen, kortom uitstekend maatwerk.
Linda Groeneweg
2024-04-18
Ilona is een fijne vrouw die haar tijd neemt om de taxatie op te nemen. Wij lieten ons huis door haar taxeren ivm een verbouwing. Ze denkt mee met waar je de meeste slagen kunt halen om de waarde van je woning te verhogen. Ze bekijkt alles nauwkeurig. Ze is direct, open en eerlijk. Het rapport hadden we snel op de mail staan Ik zou haar zeker aanbevelen Bedankt Ilona voor de fijne taxatie!
Cherelle Lievaart
2024-04-15
Ilona kwam langs om ons huis te taxeren. De taxatie verliep soepel, zorgvuldig en snel. Ilona was vriendelijk, duidelijk en het voelde al snel vertrouwd. Ze houdt zich aan de afspraken en komt snel met resultaat. Het contact voelt persoonlijk! Je mag haar ook altijd nog bellen met vragen. Ik zal zeker Ilona nogmaals vragen mocht dit nodig zijn.
Joan de wit
2024-04-03
Ik heb Ilona ingeschakeld voor een taxatie van de aangekochte woning. Het contact met Ilona voelde erg fijn en vertrouwd. Ze werkt snel, komt haar afspraken na en beantwoord al je vragen. Een echte aanrader dus!
Marc Steen
2024-03-19
Goed uitgevoerde taxatie en netjes contact vanuit de taxateur. Zeker aan te raden.

Snel en deskundig jouw huis taxeren

Bij Itaxaties hebben we een diepgaande kennis van de Hoeksche Waard, Rotterdam en hun omgeving, dankzij onze jarenlange ervaring als makelaar en taxateur in deze regio.